Selektoru Grčke se sviđaju kvalifikacije i ima dobre argumente u njihovu korist

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektoru Grčke se sviđaju kvalifikacije i ima dobre argumente u njihovu korist

Verovatno ćete se i vi složiti...

Čuli smo mnogo različitih mišljenja o ovom sistemu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, i skoro sva su negativna. Razlozi su prosti: termini odigravanja se poklapaju sa drugim takmičenjima i reprezentacije ne mogu da igraju u najboljim sastavima.

To ne odgovara skoro nikome, ali je selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Grčke Tanasis Skurtopulos izneo neke vrlo dobre razloge u korist ovakvog sistema, koji je pogodovao njegovom timu.

"Možemo da gledamo i pozitivno i negativno. Ne znam da li je Srbija igrala neku utakmicu van Beograda, ali mi smo išli po grčkim gradovima, imali smo pune hale i igrali smo sa mladim igračima, zbog problema sa Evroligom. NBA više ne računamo, o tome ne brinemo.

Pozitivno nam je jer smo dali priliku mladim igračima da igraju. Imamo dvojicu tinejdžera koji su večeras dobili priliku da igraju u punom Pioniru, što je veliko iskustvo za njih i može im biti jako dobro ako ga iskoriste kako treba. To je nešto što smo uspeli kroz ove kvalifikacije.

Naravno da svako hoće da igra sa najboljim sastavom, ali ovako je igra bliža navijačima, jer se igra cele sezone, a ne jednom ili dvaput godišnje, a može i da se obiđe zemlja, tako da mislim da je sve ovo vrlo pozitivno
", rekao je Skurtopulos.

Grčka je već izborila plasman na Svetsko prvenstvo, a večeras je protiv Srbije izgubila 84:61, što joj je bio prvi poraz do sada.

"Bila je jako teška utakmica za nas. Čestitam Srbiji i na plasmanu i na utakmici. Imali smo jak tim, ali moram da kažem i da čestitam mojim igračima jer smo ovaj termin završili rezultatima koji nam se sviđaju. Nadam se da ćemo imati više igrača za sledeći termin, ali moramo da čestitamo svim ovim igračima. Jako smo srećni zbog našeg uspeha", rekao je Skurtopulos.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.