Sarkozi poziva na jedinstvo u zaštiti evra

Izvor: Beta, 16.Jun.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi poziva na jedinstvo u zaštiti evra

PARIZ, 16. juna 2011. (Beta-AP) - Francuski predsednik Nikola Sarkozi pozvao je u četvrtak vodje EU da prestanu da se svadjaju oko toga kako da se pomogne Grčkoj i iskažu jedinstvo na kome se evro temeljio od svog nastanka pre više od jedne decenije.

"Ono što nam je najviše potrebno danas, je jedinstvo," rekao je Sarkozi. "Moramo ponovo da nadjemo naš osećaj zajedničke sudbine."

Proteklih sedmica, vodeći političari evrozone se pregone oko toga kako prvoleti privatne kreditore da preuzmu deo tereta u ponovnom spasavanju Grčke.

Ministri finansija evrozone nisu uspeli da se dogovore o novom finansijskom paketu za Grčku, čime su do kraja obelodanili podelu oko strategije za prezaduženu članicu.

"Naš je cilj da učinimo sve da bi sačuvali stabilnost evrozone, jer bez stabilnosti nije moguć rast ni za koga od nas", rekao je Sarkozi na otvaranju medjunarodne konferencije u Parizu o hrani.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sarkozi: Jedinstvo EU za spas evra

Izvor: B92, 16.Jun.2011

Pariz/Brisel/London/Frankfurt/Atina -- Francuski predsednik Nikola Sarkozi pozvao je vođe EU da prestanu da se svađaju o načinu pomoći Grčkoj i iskažu jedinstvo na kome se temelji evro..."Ono što nam je najviše potrebno danas, je jedinstvo," rekao je Sarkozi. "Moramo ponovo da nađemo naš osećaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.