SP: Grci izdržali poluvreme, Srbija u četvrtfinalu!

Izvor: Sportske.net, 21.Jul.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Grci izdržali poluvreme, Srbija u četvrtfinalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi savladala selekciju Grčke.

Aktuelni svetski šampioni opravdali su ulogu favorita i kao prvi u Grupi C obezbedili plasman u četvrtfinale planetarne smotre u Budimpešti sa maksimalnim skorom 3-0. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Srbija je u direktnom duelu za prvo mesto u grupi savladala selekciju Grčke rezultatom 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 2:1) i tako osigurala plasman u četvrtfinale što garantuje i jedan dan više za odmor.

Neizvesnost oko pitanja pobednika trajala je dve četvrtine, odnosno u prvih 16 minuta meča. Srbija je na kraju prve i druge četvrtine imala gol prednosti ali su Grci pokazali da su mnogo napredovali i da spadaju u red najkvalitetnijih selekcija na svetu.

Treća četvrtina praktično je odlučila pitanja pobednika pošto je Srbija odigrala odličnu odbranu, a na drugoj strani je postigla tri gola i otišla na "+4".

Grci su u poslednjem kvartalu postigli dva gola, oba iz peterca, ali to nije uticalo na konačan ishod pošto su "Delfini" ponovo postigli gol više od rivala.

Srbija će tako sa maksimalnih 3-0 u grupi nastaviti takmičenje i u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela drugoplasirane ekipe Grupe A i trečeplasiranog iz Grupe B.

Kretanje rezultata:

1:0 Dušan Mandić

1:1 Konstantinos Genidunjas

2:1 Filip Filipović

=================================

2:2 Konstantinos Murikis

2:3 Evangelos Delakas

3:3 Dušan Mandić

4:3 Filip Filipović

4:4 Evangelos Delakas

5:4 Andrija Prlainović

=================================

6:4 Nikola Jakšić

7:4 Stefan Mitrović

8:4 Duško Pijetlović

=================================

8:5 Janis Funtulis

9:5 Sava Ranđelović

10:5 Filip Filipović

10:6 Janis Funtulis

11:6 Milan Aleksić
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.