Roberto Martinez doveo Belgijanca! (foto)

Izvor: Sportske.net, 02.Jul.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roberto Martinez doveo Belgijanca! (foto)

Jedan od najtalentovanijih mladih belgijskih fudbalera potpisao je ugovor sa ekipom koju predvodi Roberto Martinez.

David Henen potpisao je ugovor na 3 godine sa "Karamelama".

On je prošao omladinsku školu Evertona, a prošlu sezonu proveo je na pozajmivci u grčkom  Olimpijakosu. Pre toga bio je pozajmljivan Monaku i Anderlehtu.

19-godišnji napadač u izjavi za engleske medije je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << oduševljenje što je potpisao za klub u kom je ponikao, i rekao da je "Gudison" idealna sredina za razvoj mladih fudbalera.

Henen nastupa za mladu reprezentaciju Belgije i postigao je 6 golova za tu selekciju. Ovaj fudbaler igra na poziciji krilnog napadača i odlikuju ga brzina i prodornost.

Everton je ima dobro iskustvo sa belgijskim fudbalerima, jer su ovde fudbalsku afirmaciju stekli sadašnji fudbaler Mančester Junajteda Maruan Felaini,  krilni fudbaler Kevin Miraljas i centarfor Romelo Lukaku.

Na poziciji na kojoj igra Henen Everton već ima nekoliko fudbalera Miraljasa, Delofeua, Nejsmita,  MekGidija, pa je teško očekivati da će u debitantskoj sezoni imati priliku da se dokaže, ali sigurno će im biti veliki zalog za budućnost.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.