Protesti u Solunu - sukobi sa policijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2011, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Solunu - sukobi sa policijom

SOLUN -

U sukobima policije i demonstranta danas u Solunu, za vreme tradiconalnog govora grčkog premijera Jorgosa Papandreua o ekonomiji, povređene su dve osobe, dve su uhapšene, a više od sto je privedeno, saopštila je policija.

U protestima, organiozovanim zbog vladinih mera štednje, učestvovalo je oko 25.000 ljudi, među kojima je bilo više hiljada taksista.

Neki demonstranti su razbijali prozore i podmetali požare u glavnim šoping ulicama, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je protiv njih upotrebila suzavac, prenose agencije. Na ulicama Soluna raspoređeno je oko 7.000 policajaca.

Papandreu je izjavio da će grčka vlada ispuniti ambiciozne ciljeve štednje ove godine, uprkos sve većoj recesiji, kako bi obezbedila međunarodnu pomoć koja spečavaju bankrot Grčke zbog dužničke krize.

"Sprovešćemo sve velike promene koje su ovoj državi godinama trebale i donećemo sve druge neophodne odluke, učinićemo sve što je potrebno da održimo zemlju na nogama", rekao je Papandreu.

"Nemamo pravo da odustanemo od tog napora na pola puta, jer ako ostane na pola ispunjeno, naše žrtve će biti uzaludne", dodao je grčki premijer.

Grčka vlada je tokom prethodnih 20 meseci sprovela niz mera štednje, uključujući smanjenje penzija i plata i povećanje poreza i podizanje starosne granice za odlazak u penziju, kako bi od međunarodnih institucija dobila zajam vredan 219 milijardi evra.

Današnjim protestima priključili su se članovi dva najveća sindikata, studenti, anarhisti, fudbalski navijači, kao i taksisti, koji negoduju zbog novih pravila za dobijanje dozvole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija suzavcem rasterala demonstrante u Solunu

Izvor: NaDlanu.com, 10.Sep.2011

SOLUN, 10. septembra 2011. (Beta-AP) - Grčka policija je u subotu uveče suzavcem rasterala demonstrante u Solunu koji su demonstrirali protiv mera štednje uoči godišnjeg govora premijera o ekonomiji ... SOLUN, 10. septembra 2011. (Beta-AP) - Grčka policija je u subotu uveče suzavcem rasterala...

Nastavak na NaDlanu.com...

Solun: Policija rasterala demonstrante suzavcem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2011, 09:50

Grčka policija je sinoć suzavcem rasterala demonstrante u Solunu koji su demonstrirali protiv mera štednje uoči godišnjeg govora premijera o ekonomiji. Više od 17.000 gnevnih građana je protestovalo u drugom po veličini gradu Grčke. Policija je saopštila da je bila napadnuta signalnim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Solunu sukob protestanata sa policijom

Izvor: Šumadija Press, 11.Sep.2011

U sukobima policije i demonstranta juče u Solunu, za vreme tradiconalnog govora grčkog premijera Jorgosa Papandreua o ekonomiji, povređene su dve osobe, dve su uhapšene, a više od sto je privedeno.

Nastavak na Šumadija Press...

Solun: Na protestu 25.000 ljudi izbio sukob sa policijom (VIDEO, FOTO)

Izvor: S media, 11.Sep.2011

U sukobima policije i demonstranta u Solunu, za vreme govora grčkog premijera Jorgosa Papandreua o ekonomiji, povređene su dve osobe. .. GALERIJA SLIKA ..U sukobima policije i demonstranta juče u Solunu, za vreme tradiconalnog govora grčkog premijera Jorgosa Papandreua o ekonomiji, povređene su...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.