Prijateljstvo i strateško partnerstvo Srbije i Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljstvo i strateško partnerstvo Srbije i Grčke

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa poslanikom Skupštine Grčke Olgom Kefalojani, a razgovarale su o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije i nastavku saradnje dve države u tom procesu, prilikama u regionu i EU i drugim temama.

Kako je saopšteno, Jadranka Joksimović je upoznala Olgu Kefalojani sa planovima koji se odnose na nastavak evrointegracija. Istakla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Srbija posvećena tom procesu jednako kao i sprovođenju reformi kojima se stvaraju uslovi za celovit razvoj i napredak države.

Kao posebno značajne akcentovala je reforme u ekonomiji i vladavini prava koje stvaraju ambijent za priliv investicija iz inostranstva i zainteresovanost za ulaganje u privredu Srbije. Joksimovićeva je zahvalila i na pomoći i podršci koju Grčka - potvrđujući na taj način dugogodišnje iskreno prijateljstvo, pruža Srbiji na putu ka EU.

Ministar je obavestila Olgu Kefalojani da je Srbija u dosadašnjem procesu pristupanja otvorila sedamnaest poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena. Rekla je da očekujemo i da tokom predsedavanja Finske Savetom EU otvorimo nova.

Jadranka Joksimović zahvalila je Grčkoj što - manifestujući privrženost poštovanju međunarodnog prava, nije priznala nezavisnost KiM.

Poslanik Skupštine Grčke iz redova Nove demokratije Olga Kefalojani istakla je da Srbija ima veliki značaj za očuvanje regionalne stabilnosti i doprinos razvoju Jugoistočne Evrope. Potvrdila je da će Atina nastaviti da podržava proces EI Srbije i reforme koje se sprovode i daju pozitivan efekat. Ukazala je i da EU, bez Zapadnog Balkana, neće biti kompletna.

Sagovornice su ocenile da su odnosi dve prijateljske države na izuzetno visokom nivou, čemu doprinose i odlični odnosi dve sestrinske vladajuće partije u okviru grupacije EPP - Nove demokratije i SNS, kao i premijera Micotakisa i predsednika Vučića.

Naglasile su da između država nema otvorenih pitanja i da postoji obostrano opredeljenje da se jačaju i intenziviraju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.