Pregovori sa Grčkom se nastavljaju

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa Grčkom se nastavljaju

Evropski lideri su izjavili da Grčka neće primiti pomoć od 130 milijardi evra, mada se sada sve više pominje krajnja cifra od 145 milijardi evra, ukoliko ne preduzme dodatne mere da smanji svoju javnu potrošnju.

Bajatović: Gasa ima dovoljno

Germanofobija vlada Evropom

U haosu se bolje radi

Privatni investitori su se u principu složili da otpišu 50 procenata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kroz nove obveznice sa nižim kuponom, ali od svega toga neće biti ništa ukoliko se ne usvoje dodatne mere štednje. Sa sada postignut je dogovor o smanjenju plata za 20 procenata. Grčki sindikati su na to odgovorili pozivom na opšti 24-časovni štrajk protiv novih mera štednje koje traže EU i MMF. Premijer Lukas Papademos nastavio je pregovore sa kreditorima i šefovima stranaka koje ga podržavaju o neophodnim merama štednje.

Važne vesti za AUD i CAD danas na forex kalendaru su:

04:30, AUD, Australian Rate Decisisn: Danas je na dnevnom redu bitna odluka australijske centralne banke o referentnoj kamatnoj stopi. Prošlog meseca kamata je snižena sa 4,5 posto na 4,25 posto usled hlađenja svetske ekonomije, naročito u Kini koja je najvažniji trgovinski partner Australije, kao i usled produbljivanje dužničkih problema u Evropskoj Uniji. Sada se očekuje dalji pad kamate na 4,00 posto.

14:30, CAD, Building permits: Ukupan broj građevinskih dozvola u Kanadi pao je prošlog novembra 3,6 posto posle rasta od 11,9 posto u oktobru. Sada se očekuje minimalni rast od 0,2 posto. Ukoliko aktuelni broj bude veći od predviđanja analitičara to bi moglo pozitivno da utiče na kanadski dolar.

(fti.rs foto:Guliver/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.