Postignut dogovor Grčke i OECD o planu reformi

Izvor: Capital.ba, 11.Feb.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor Grčke i OECD o planu reformi

ATINA, Grčka i Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj /OECD/ dogovorili su se danas da naprave plan reformi namijenjen jačanju privrednog rasta, izjavio je grčki premijer Aleksis Cipras nakon sastanka sa generalnim sekretarom OECD-a Angelom Gurijom. „Ova saradnja biće zasnovana na osnovu najavljene politike, a ne na osnovu onoga što je prethodno odlučeno, odnosno ne na osnovu plana pomoći međunarodnih povjerilaca“, izjavio je Cipras, prenio je AFP. Grčki ministar finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Janis Varufakis predstaviće večeras ministrima finansija EU kako Grčka planira da se oslobodi nadzora trojke, odnosno glavnih povjerilaca koji uključuju Evropsku komisiju, Evropsku centralnu banku i Međunarodni monetarni fond.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekivani sukob sa Grčkom u Briselu

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Feb.2015

Na dan vanrednog sastanka ministara finansija zone evra o Grčkoj 11. februara, stavovi te zemlje i kreditora deluju nepomirljivo. Dok Grčka želi da prekine sa strogom štednjom i smanji dug, poverioci to odbijaju, a kao najekstremnija posledica sukoba i loše finansijske situacije Atine navodi se...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.