Ponovno suđenje anarhistima

Izvor: RTS, 01.Jul.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno suđenje anarhistima

Članovima Anarho-sindikalističke inicijative će se ponovo suditi za izazivanje opšte opasnosti, pošto je Apelacioni sud ukinuo oslobađajuću presudu Višeg suda.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su lider Anarho-sindikalističke inicijative Ratibor Trivunac i još petoro okrivljenih oslobođeni optužbe za izazivanje opšte opasnosti bacanjem tri Molotovljeva koktela na ambasadu Grčke u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 24. avgusta 2009. godine.

Prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu zasnovana je, prema oceni Apelacionog suda, na nedovoljno utvrđenom činjeničnom stanju. Apelacioni sud, zbog toga, ne može da prihvati ni činjenične, ni pravne zaključke na kojima je zasnovana presuda, pa se "njeno ukidanje pokazuje obaveznim", saopšteno je iz tog suda.

Trivuncu, kao podstrekaču, i ostalim optuženima Ivanu Vuloviću, Ivanu Saviću, Nikoli Mitroviću i Sanji Dojkić ponovo će se suditi zbog optužbe da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a Tadej Kurepa im je u tome pomogao.

Optuženi su bili uhapšeni 3. septembra 2009, a iz pritvora su pušteni 17. februara 2010. godine.

Više tužilaštvo u Beogradu je ovu grupu prvobitno optužilo za terorizam, ali je kasnije prekvalifikovalo optužnicu.

Oni su optuženi da su 25. avgusta 2009. godine, u Beogradu, po prethodnom dogovoru sa Trivuncem, kao podstrekačem i Kurepom, kao pomagačem, "opšteopasnom radnjom, bacanjem tri staklene flaše Molotovljevog koktela na zgradu ambasade Grčke, koja se nalazi u delu grada koji je gusto nastanjen, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu većeg obima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinute oslobađajuće presude anarhistima

Izvor: S media, 01.Jul.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuće presude anarhistima koji su osumnjičeni da su 25. avgusta 2009. godine bacali "Molotovljeve koktele" na grčku ambasadu u Beogradu. ..Sud je danas ukinuo presudu kojom su lider Anarho-sindikalističke inicijative Ratibor Trivunac i još petoro okrivljenih...

Nastavak na S media...

UKINUTE OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE BEOGRADSKIM ANARHISITMA

Izvor: Kurir, 01.Jul.2011

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je šestoro beogradskih anarhista oslobođeno optužbe za izazivanje opšte opasnosti bacanjem "molotovljevog koktela" na Ambasadu Grčke u Beogradu u noći između 24. i 25. avgusta 2009. godine...Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Ivan Vulović,...

Nastavak na Kurir...

Anarhisti će ponovo na sud

Izvor: Mondo, 01.Jul.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je šestoro beogradskih anarhista oslobođeno optužbe zbog bacanja "molotovljevog koktela" na Ambasadu Grčke u noći između 24. i 25. avgusta 2009. godine.

Nastavak na Mondo...

Manijaku smanjena kazna sa 20 na 14 godina zatvora!

Izvor: S media, 02.Jul.2011, 18:03

Milomiru Nenadoviću smanjena kazna zatvora zbog silovanja na 14 godina. Silovatelj se više od jednog sata iživljavao nad žrtvom, 40-godišnjom ženom, a pobegao je kad je jedan od stanara čuo buku. ..Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za šest godina kaznu Milomiru Nenadoviću iz Užica i pravosnažno...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.