UKINUTE OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE BEOGRADSKIM ANARHISITMA

Izvor: Kurir, 01.Jul.2011, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKINUTE OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE BEOGRADSKIM ANARHISITMA

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je šestoro beogradskih anarhista oslobođeno optužbe za izazivanje opšte opasnosti bacanjem "molotovljevog koktela" na Ambasadu Grčke u Beogradu u noći između 24. i 25. avgusta 2009. godine.

Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Ivan Vulović, Sanja Dojkić, Ivan Savić i Nikola Mitrović oslobođeni su optužbi za izazivanje opšte opasnosti u junu 2010. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog, kako je obrazloženo pred Višim sudom u Beogradu, nedostataka dokaza.

Oni su prvobitno bili optuženi za međunarodni terorizam, ali je Više tužilaštvo prekvalifikovalo optužnicu. Zbog toga su šest meseci proveli u pritvoru.

Po oceni Apelacionog suda, u prvostepenom postupku je došlo do bitnih povreda krivičnog postupka i presuda je zasnovana na nedovoljno utvrđenom činjeničnom stanju zbog čega je ukinuta.

Kako je obrazložio drugostepeni sud, presuda ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama, a pojedine činjenice su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.