Papandreu najavljuje novo stezanje kaiša

Izvor: S media, 30.Apr.2010, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papandreu najavljuje novo stezanje kaiša

Nove mere štednje moraju da se preduzmu za spas zadužene Grčke, rekao je danas premijer Jorgos Papandreu u osvrtu na završnu fazu pregovora sa EU i MMF-m o pojedinostima plana pomoći Atini.

Pregovori oko toga koje dodatne korake Grčka mora da učini u okviru spasilačkih napora, koji za ovu godinu predvidjaju zajmove od 45 milijardi evra, treba da budu okončani do kraja ove sedmice, verovatno u nedelju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />


"Ekonomske mere koje moramo da preduzmemo su neophodne za zaštitu naše zemlje. Za naše prezivlajvanje, za našu budućnost. Kako bi mogli da čvrsto stanemo na noge,"
rekao je Papandreu u parlamentu.

Naznake da je pomoć na putu smirile su tržišta. Cene troškova grčkog zaduživanja pale su u drugom uzastopnom danu.

Vlada već sprovodi plan štednje od 4,8 milijardi evra kojim su smanje plate u javnom sektoru, zamrznute penzije i povećani porezi.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Papandreu: Oštri rezovi za opstanak Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2010

ATINA - Grčka mora da uvede nove mere štednje kako bi mogla da dobije pomoć, koja je od presudnog značaja za njen opstanak, izjavio je danas grčki premijer Jorgos Papandreu..."Ekonomske mere koje moramo da preduzmemo su neophodne za zaštitu naše zemlje, za naš opstanak, našu budućnost, neophodne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.