PREDNOST ZA SRBIJU? Novi selektor Portugalije ne može da vodi reprezentaciju u kvalifikacijama

Izvor: Telegraf.rs, 26.Sep.2014, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDNOST ZA SRBIJU? Novi selektor Portugalije ne može da vodi reprezentaciju u kvalifikacijama

Fernando Santoš je kao selektor Grčke na Mundijalu zaradio zabranu vođenja tima na osam mečeva, a ta kazna važi i dalje, tako da će kroz cele kvalifikacije morati da sedi na tribinama

Protivnik Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, Portugalija ima velikih problema na početku borbe za odlazak u Francusku. Posle šokantnog poraza od Albanije  na svom terenu i smene selektora, pre nekoliko dana su angažovali na tu poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << čoveka koji neće moći da vodi tim kroz cele kvalifikacije.

Savez sa Iberijskog poluostrva izabrao je za novog šefa stručnog štaba nacionalnog tima Fernanda Santoša, koji je predvodeći Grčku na Svetskom prvenstvu u Brazilu zaradio suspenziju na osam mečeva od FIFA i neće moći da sedi na klupi reprezentacije dok ne odradi kaznu.

Foto: AP/Tanjug

U Portugaliji ili su prevideli ovu činjenicu ili su se nadali da će njegova žalba uroditi plodom (a nije, jer je FIFA potvrdila kaznu), ali ovakav propust ili možda svesno kockanje sa plasmanom na evropsku smotru svakako ne priliči jednoj ozbiljnoj selekciji i njenom matičnom Fudbalskom savezu.

Portugalcima je ostalo u grupi još sedam utakmica u borbi za bodove i još dve prijateljske protiv Francuske, ali to automatski znači da on neće moći da sa klupe vodi nacionalni tim tokom čitavih kvalifikacija. Međutim, čini se da njemu to uopšte ne smeta pošto je uveren da će njegova selekcija i sa njim na tribinama obezbediti plasman na EURO.

Foto: Tanjug/AP

- Moj pomoćnik Ilidio Vale je odličan trener i imam apsolutno poverenje u njega. Moja kazna neće uticati na ekipu, to ne predstavlja prepreku – rekao je na svom predstavljanju Santoš.

Sada se postavlja pitanje da li bi ovo mogla u neku ruku da bude prednost ostalim rivalima u grupi, među kojima je i Srbija.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.