Oglasila se agencija: Vanredno, putnici hteli da nastavimo

Izvor: B92, 10.Avg.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasila se agencija: Vanredno, putnici hteli da nastavimo

Beograd -- Turistička agencija "Lui travel" uputila je izvinjenje turistima čije se putovanje u Grčku zbog kvara na autobusu produžilo na više od 24 časa.

Agencija je navela da su u pitanju "nepredvidive i vanredne okolnosti", koje nisu mogle biti preventivno sprečene.

Takođe, iz agencije su poručili da su putnici insistirali na tome da se putovanje nastavi nakon kvara klima-uređaja, iako mehaničari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu uspeli da otklone kvar.

"Povodom događaja gde je došlo do kvara klime u autobusu prilikom polaska na ostrvo Evia, Lui Travel je kao organizator putovanja upoznat sa svim detaljima kada se isti i dogodio. Usled kvara klime u autobusu angažovani su mehaničari koji nisu uspeli da otklone kvar, a na insistiranje putnika da se nastavi putovanje to je i učinjeno. Međutim, iako je putovanje nastavljeno agencija Lui Travel je odmah poslala drugi autobus kao zamenu. Usled gužve na graničnim prelazima dolazak autobusa je uslovio nešto duže čekanje", navodi se u saopštenju agencije "Lui travel".

Takođe, ističe se da su "putnici za to vreme zbrinuti na bezbedno i sigurno mesto".

"Ovom prilikom upućujemo iskreno izvinjenje svim učesnicima putovanja za nelagodnosti koje su pretpreli, ali smatramo da na nepredvidive i vandredne okolnosti tokom puta nismo mogli unapred predvideti i iste preventivno sprečiti", navodi se u saopštenju koje je prosleđeno redakciji B92.

Podsetimo, grupa od 80 putnika više od 24 sata putuje na ostrvo Evija. Satima su noćas stajali u Vranju zbog kvara autobusa, a potom su u Grčkoj čekali novi autobus.

Iako je agencija navela da su putnici bili "zbrinuti", turisti su za B92 i druge medije tokom dana rekli da im nije nuđen nikakav smeštaj u Vranju, gde su boravili satima, pa su ljudi "kao izbeglice ležali na livadi" ili na pumpi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.