Izvor: Politika, 16.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Ade do Grčke

Turistička sezonatraje ali mnogi sugrađani još nisu odlučili gde će letovati. More ili planina, Grčka ili Turska – uobičajene su dileme. Manje interesovanje vlada za Crnu Goru, gde će se letovati u sopstvenom smeštaju, kod rođaka ili prijatelja.

Akademski slikar Nataša Krstić (37) leto će provesti na Kopaoniku, gde ima vikendicu. Dok ne otputuje, odmara se na rekama i u kafićima. Smeta joj što nedeljom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u gradu ne rade muzeji.

U Herceg Novi putuje Velibor Lučić (62), profesor u srednjoj školi. Tamo ima stan gde će boraviti sa suprugom. U gradu mu nedostaju stare kafane boemskog tipa kakve su bile Šumatovac, Orač i Šaran. Prošlog vikenda ga je oduševila vožnja vozom „Romantika”, kojom je obradovao svoju lepšu polovinu.

Ako dobije novi pasoš, ići će u Grčku, a ako joj se na vreme izradi lična karta, otputovaće u Crnu Goru, kaže Nevena Matović (42), novinar. Sviđaju joj se turistički autobusi sa otvorenim krovom za obilazak grada. U međuvremenu, opušta se na Savi i smatra da prestonica treba da se spusti na reke jer bi to dalo novu dimenziju turističkoj ponudi.

Ružica Grubanov (59), profesor likovnog, ove godine neće ići van granica naše zemlje. Volela bi da otputuje negde dalje, ali nema dovoljno novca. Zadovoljna je turističkom ponudom u prestonici, a vreme provodi u šetnji i kupovinama.

Hrvatsku obalu posetiće Sanja Stojanović (23), student Fakulteta muzičke umetnosti. Tamo ima kuću gde odlazi svake godine. Vreme u gradu provodi na probama za koncerte.

Brucoš Ekonomskog fakulteta Miloš Mitić (18) najverovatnije neće ići na letovanje. Situacija može da se promeni na bolje ako uspe da pronađe sezonski posao. U glavnom gradu dopada mu se Kalemegdan, a voleo bi da ima više parkova i slobodnih pešačkih zona. Smeta mu buka i previše automobila, jer se nedavno doselio iz Kraljeva gde je, prema njegovim rečima, mnogo mirnije.

M. B. – N. G.

[objavljeno: 15/07/2009]
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.