Od 1993. godine, pa sve do 2011. godine grčki narod, Crkva i država ugostili su oko 20.000 srpske dece

Izvor: KMnovine.com, 29.Nov.2020, 10:00

Od 1993. godine, pa sve do 2011. godine grčki narod, Crkva i država ugostili su oko 20.000 srpske dece

Počev od 1993. godine, pa sve do 2011. godine grčki narod, Crkva i država primili su skoro 20.000 srpske dece u organizaciji grčkog Crvenog krsta, najviše dece čiji su jedan ili oba roditelja poginula u Otadžbinskom ratu 1991-1995 ili dece invalida.


   
Foto: tokom jedne od poseta srpske dece Grčkoj
   


Srpsku decu su u goste uzimale grčke familije širom Grčke, od juga na Kritu, do severa >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u grčkoj Makedoniji i od jonskih ostrva do Trakije i egejskih ostrva.

Ne samo to, u organizaciji grčke Pravoslavne Crkve (Atinske arhiepiskopije i Carigradske patrijaršije), u Grčku je išlo još nekoliko hiljada srpske dece iz ratnih područja, Srpske Krajine, Republike Srpske, Metohije i Kosova.


   
Doček srpske dece iz Bosne u Grčkoj tokom 90-tih.
   
Naša braća Grci najbolje znaju ko su Srbi i kakvi su bili naši slavni preci koji su živeli na Krfu i egejskoj Makedoniji od 1915. godine, pa sve do proboja Solunskog fronta, septembra 1918. godine. Njihovi unuci i praunuci takođe su dobro znali da Srbi stradaju i bore se samo da budu svoji na svome, kao naši preci Srbi i Pravoslavci i da nas svi u okruženju napadaju samo zato što smo Srbi i Pravoslavci. Zato se i ne treba čuditi što su grčke porodice primale našu decu punih 18 godina, koja su živela sa njima, išla u školu, na izlete, tokom leta na more.


Pronađite još jedan narod koji se ovako poneo prema nama u vreme naših najvećih nesreća, rata, sankcija, siromaštva itd. Nećete ga pronaći!

Zato se i ne treba čuditi što Srbi govore da mi imamo samo dva saveznika, Boga i grčki narod!

Fejsbuk stranica "Istorija Srba"↗, koja je ovo i objavila, pozvala je sve svoje pratioce koji su išli u Grčku i proveli vreme sa grčkim porodicama, da podele sa njima svoje iskustvo. Inače, ova stranica ima preko 213 hiljada pratilaca.

POGLEDAJTE VIDEO:





* * *




Ako ste stigli dovde, onda treba da znate i ovo:
KM novine su jedini potpuno nezavisni medij sa Kosova i Metohije
i to sa ponosom ističemo. Ali... sloboda ipak košta, kao i borba.
Da bi smo mogli i dalje realno da izveštavamo o onome što drugi iskrivljeno predstavljaju ili prećutkuju, potrebna nam je vaša
podrška jer sve što radi u korist istine o Srbiji i njenom narodu, danas je prepušteno sebi. Tako je i sa nama.
Klikom na polje ispod, iznosom koji sami određujete, pomažete da nastavimo da trajemo!






 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  Nemački poslanik Bitikofer: Evropa šovinistički i planirano uništava Grčku! (VIDEO) - KM NovineMoćne reči političara Rajnhard Bitikofera, predstavnika nemačke stranke „Zeleni" u Evropskom Parlamentu na temu „Grčka - kompromis" za nemački Feniks TV. On je "veoma ljut" i govori o poniženju Grčke i o 25 godina poverenja u EU koje je nemačka vlada izgubila za samo jedan vikend.

PROČITAJTE JOŠ:  Grčka: Patike za siromašnog čoveka - dobro delo pravoslavne duše! (foto) - KM Novinenedelja, 08. mart 2015. | KM novine Grčka. U Evropskoj Uniji očigledno ne cveta cveće. Sve više je sirotinje i bednika na ulici. Ipak, grčki narod nije umro. Jedan Grk je sa svojom kamerom bio svedok nesvakidašnjeg događaja. Na ulici je sedeo beskućnik. Mladić je naišao i video ga bosog.

PROČITAJTE JOŠ:  Sedmorica Albanaca u grčkoj vojsci uhapšeno zbog ispoljavanja nacionalizma - KM NovineGrčki ministar odbrane zahteva da vojnici budu kažnjeni "kao nikada pre", kako bi se izbegle slične akcije ubudućnosti, javila je pres služba Ministarstva. Sedmorica grčkih vojnika, inače tamošnji Albanci, fotografisali su se pokazujući rukama simbol albanskog orla, "znak albanskog irdentizma" zbog čega su uhapšeni i odvedeni na saslušanje zbog onoga što su uradili, prenose grčki izvori.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.