Вести:

недеља, 29. новембар 2020.

Од 1993. године, па све до 2011. године грчки народ, Црква и држава угостили су око 20.000 српске деце

недеља, 29. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Почев од 1993. године, па све до 2011. године грчки народ, Црква и држава примили су скоро 20.000 српске деце у организацији грчког Црвеног крста, највише деце чији су један или оба родитеља погинула у Отаџбинском рату 1991-1995 или деце инвалида.

#Грча #Хуманост #Деца #Рат #Помоћ #ЦрвениКрст #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Фото: током једне од посета српске деце Грчкој



Српску децу су у госте узимале грчке фамилије широм Грчке, од југа на Криту, до севера у грчкој Македонији и од јонских острва до Тракије и егејских острва.

Не само то, у организацији грчке Православне Цркве (Атинске архиепископије и Цариградске патријаршије), у Грчку је ишло још неколико хиљада српске деце из ратних подручја, Српске Крајине, Републике Српске, Метохије и Косова.

#Грча #Хуманост #Деца #Рат #Помоћ #ЦрвениКрст #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Дочек српске деце из Босне у Грчкој током 90-тих.

Наша браћа Грци најбоље знају ко су Срби и какви су били наши славни преци који су живели на Крфу и егејској Македонији од 1915. године, па све до пробоја Солунског фронта, септембра 1918. године. Њихови унуци и праунуци такође су добро знали да Срби страдају и боре се само да буду своји на своме, као наши преци Срби и Православци и да нас сви у окружењу нападају само зато што смо Срби и Православци. Зато се и не треба чудити што су грчке породице примале нашу децу пуних 18 година, која су живела са њима, ишла у школу, на излете, током лета на море.

#Грча #Хуманост #Деца #Рат #Помоћ #ЦрвениКрст #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Пронађите још један народ који се овако понео према нама у време наших највећих несрећа, рата, санкција, сиромаштва итд. Нећете га пронаћи!

Зато се и не треба чудити што Срби говоре да ми имамо само два савезника, Бога и грчки народ!

Фејсбук страница "Историја Срба", која је ово и објавила, позвала је све своје пратиоце који су ишли у Грчку и провели време са грчким породицама, да поделе са њима своје искуство. Иначе, ова страница има преко 213 хиљада пратилаца.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:




* * *



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Немачки посланик Битикофер: Европа шовинистички и планирано уништава Грчку! (ВИДЕО) - КМ Новине

Моћне речи политичара Рајнхард Битикофера, представника немачке странке „Зелени" у Европском Парламенту на тему „Грчка - компромис" за немачки Феникс ТВ. Он је "веома љут" и говори о понижењу Грчке и о 25 година поверења у ЕУ које је немачка влада изгубила за само један викенд.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Грчка: Патике за сиромашног човека - добро дело православне душе! (фото) - КМ Новине

недеља, 08. март 2015. | КМ новине Грчка. У Европској Унији очигледно не цвета цвеће. Све више је сиротиње и бедника на улици. Ипак, грчки народ није умро. Један Грк је са својом камером био сведок несвакидашњег догађаја. На улици је седео бескућник. Младић је наишао и видео га босог.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Седморица Албанаца у грчкој војсци ухапшено због испољавања национализма - КМ Новине

Грчки министар одбране захтева да војници буду кажњени "као никада пре", како би се избегле сличне акције убудућности, јавила је прес служба Министарства. Седморица грчких војника, иначе тамошњи Албанци, фотографисали су се показујући рукама симбол албанског орла, "знак албанског ирдентизма" због чега су ухапшени и одведени на саслушање због онога што су урадили, преносе грчки извори.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине