Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 12:33

OČEKUJEMO VELIKI NAPREDAK NAŠE ZEMLJE! Vučić poslao jasnu poruku: Naš san je da 2027. BDP Srbije bude 100 milijardi evra

On se danas sastao sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom koji trenutno boravi u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom koji boravi u radnoj poseti.

Tom prilikom predsednik Vučić osvrnuo se i na Ekspo 2027, kao i na buduće planove naše zemlje.

Razgovarali smo i o agendi EXPO 2027. Naš san je da kraj 2027. godine BDP naše zemlje od 100 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evra. To bi pokazivalo strahoviti napredak, kvatni skok Srbije za 12 ili 15 godina. Za to nam je potrebna i podrška grčkih prijatelja - rekao je predsednik i dodao:

- Paradoksalno zvuči, Srbija nema problema sa novcem, ali nam treba pomoć oko kapaciteta. Nemamo ogromne kompanije koje treba da naprave sve što želimo. Zato sam zamolio Micotakisa da neke grčke kompanije pošalju u Srbiju da nam pomognu u ostvarivanju zadataka. Razgovarali smo u tom smislu o nekoliko bitnih tema - o energetici, gasovodima, kupovini gasa, vetroparkovima, saradnji elektroprivreda, infrastrukturi..
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.