Izvor: B92, 26.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nimic predložio tri naziva

Atina -- Posrednik UN u sporu Atine i Skoplja oko imena Makedonije, Metju Nimec, predložio je tri naziva za tu bivšu jugoslovensku republiku, piše grčki list "Elefteros tipos".

Kako piše ovaj grčki list, Nimic je prdložio sledeća imena: "Severna Makedonija", "Gornja Makedonija" i "Vardarska Makedonija". Planirano je da se Nimic danas u Atini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastane sa grčkom ministarkom spoljnih poslova Dorom Bakojani, ali se ne zna da li će tema razgovora biti predlozi naziva, prenela je makedonska agencija MIA.

Posle tog sastanka, Nimec će otputovati za Skoplje, gde je planirano da se sutra sastane s makedonskim predsednikom Brankom Crvenkovskim i premijerom Nikolom Gruevskim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.