Izvor: Blic, 26.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložena tri imena za Makedoniju

Posrednik Ujedinjenih nacija u sporu Atine i Skoplja oko imena Makedonije, Metju Nimec, predložio je tri naziva za tu bivšu jugoslovensku republiku - "Severna Makedonija", "Gornja Makedonija" i "Vardarska Makedonija", piše grčki list "Elefteros tipos".



Planirano je da se Nimec danas u Atini sastane sa grčkom ministarkom spoljnih poslova Dorom Bakojanis, ali se ne zna da li će tema razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti predlozi naziva, prenela je makedonska agencija MIA. Posle tog sastanka, Nimec će otputovati za Skoplje, gde je planirano da se sutra sastane s makedonskim predsednikom Brankom Crvenkovskim i premijerom Nikolom Gruevskim.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nimic predložio tri naziva

Izvor: B92, 26.Jun.2008

Atina -- Posrednik UN u sporu Atine i Skoplja oko imena Makedonije, Metju Nimec, predložio je tri naziva za tu bivšu jugoslovensku republiku, piše grčki list "Elefteros tipos"... Kako piše ovaj grčki list, Nimic je prdložio sledeća imena: "Severna Makedonija", "Gornja Makedonija" i "Vardarska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.