Nikolić sa Burkhardom i Ikonomidisom o migrantskoj krizi

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Burkhardom i Ikonomidisom o migrantskoj krizi

Državni sekretar MUP-a Srbije Aleksandar Nikolić sastao se sa šefom Misije OEBS-a Peterom Burkhardom i ambasadorom Grčke Konstantinosom Ikonomidisom, sa kojim je dogovorio češće sastanke, na kojima bi razmenjivali aktuelne informacije o migrantskoj krizi radi unapređenja saradnje.
Nikolić je istakao da je Srbija uvek postupala kao zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članica EU, bez obzira na status kandidata, čime pokazuje posvećenost evropskim integracijama.

"U migrantskoj krizi treba voditi računa o bezbednosnom aspektu, u cilju zaštite interesa građana Srbije i njihove imovine, što je osnovni zadatak MUP-a, što podrazumeva i stalno praćenje mogućih bezbednosnih izazova i pretnji po pitanju terorizma", naglasio je Nikolić.
Takođe, državni sekretar se Burkhardu zahvalio na podršci koju OEBS pruža MUP-u Srbije.
Šef Misije OEBS-a je izrazio zabrinutost zbog migrantske krize i pokazao interesovanje za pitanje kretanja migranata balkanskom rutom, kao i za aktivnosti koje MUP preduzima u rešavanju ovog aktuelnog problema, navodeći da će OEBS biti pouzdan partner MUP-a u cilju unapređenja kapaciteta tog ministarstva.
Nikolić je na sastanku sa grčkim ambasadorom istakao da Srbija prati odluke zemalja na balkanskoj ruti, među kojima su tri zemlje članice EU - Slovenija, Hrvatska i Austrija, saopšteno je iz MUP-a. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić sa Burkhardom i Ikonomidisom

Izvor: Akter, 07.Mar.2016

Državni sekretar MUP-a Srbije Aleksandar Nikolić sastao se danas sa šefom Misije OEBS Peterom Burkhardom i ambasadorom Grčke Konstantinosom Ikonomidisom, sa kojim je dogovorio češće sastanke, na kojima bi razmenjivali aktuelne informacije o migrantskoj krizi, a radi unapređenja saradnje dve zemlje..Nikolić...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.