Nenad Maksić: Još nismo svesni da smo u Ligi šampiona

Izvor: Blic, 05.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Maksić: Još nismo svesni da smo u Ligi šampiona

Rukometaš Partizana Nenad Maksić izjavio je da će tek za nekoliko dana igrači biti svesni koliki su uspeh postigli time što su se plasirali u Ligu šampiona.

Partizan je osvojio prvo mesto na kvalifikacionom turniru u Prešovu, pobedama u meču sa grčkim AEK-om (26:25) i portugalskim Portom (33:26).

"Kao najiskusniji trebalo bi da znam koliko je velika stvar igrati u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ligi šampiona. Mislim da su nas posle prve utakmice sa AEK-om mnogi bez razloga otpisali. Čuo sam razne komentare, da je grčka ekipa slaba, da mi nemamo šta da tražimo u finalu... Pokazali smo da smo dobar tim koji ima kvalitet", rekao je Maksić.

Iskusni 39-godišnji bivši reprezentativac istakao je da ne traži opravdanja za lošu igru u prvom meču, ali da treba da se zna da većinu ekipe Partizana čine veoma mladi rukometaši.

"U ekipi imamo mnogo kadeta i juniora. Mislim da je to veliki uspeh za njih, ali i za naš rukomet. Imaćemo priliku da ugostimo nemački Kil, francuski Monpelje, danski Kolding, a to su timovi u kojima igraju neki od najboljih svetskih rukometaša", rekao je Maksić.

On je naglasio da je Partizan zaslužio plasman u Ligu šampiona i da igrači imaju pravo da se zbog toga raduju. Bivši reprezentativac, koji je u odlučujućem meču postigao 10 golova, istakao je da je Partizan "podario srpskom rukometu pet jakih utakmica", koje bi mogle da budu sjajna uvertira uoči Evropskog prvenstva 2012. u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

"Zašto ne bismo igrali pred punim tribinama Banjice? Mislim da smo mi to zaslužili kao klub, ali da je zaslužio i naš rukomet koji se sprema za Evropsko prvenstvo", smatra Maksić, koji je poslednji put igrao Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom u sezoni 2006/07.

Nenad Maksić odigrao je 130 utakmica za državnu reprezentaciju, poslednju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Češkom 2006. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladenović pobednik u Beogradu

Izvor: B92, 05.Sep.2011

Proteklog vikenda u bilijar klubu Cue ball u Beogradu održan je 6.kvalifikacioni turnir Srbija Masters serije u seniorskoj kategoriji...Na turniru je učestvovalo 60 takmičara iz 12 klubova, a nadmetali su se u disciplini "8 international"...Mečevi su bili izuzetno napeti, a igrači su pokazali da...

Nastavak na B92...

Maksić: Još nismo svesni da smo u Ligi šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2011

Rukometaš Partizana Nenad Maksić izjavio je da će tek za nekoliko dana igrači biti svesni koliki su uspeh postigli time što su se plasirali u Ligu šampiona...Partizan je osvojio prvo mesto na kvalifikacionom turniru u Prešovu, gde je glavni favorit bio domaći Tatran, a do plasmana je došao pobedama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.