Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasukao se brod kod Atine, evakuisano više od 300 putnika

Grčke vlasti su evakuisale turistički brod sa više od 300 putnika i članova posade, pošto se nasukao u blizini obale ostrva Poros, nedaleko od Atine.

"Na brodu je bilo 278 putnika, uglavnom Japanaca, Amerikanaca i Rusa, koji su uspešno evakuisani i prebačeni na Poros", rekao je grčki ministar za pomorsku trgovinu, koji je upravljao operacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spasavanja i saopštio da niko od putnika i 35 članova posade nije povređen.

"Svi su dobro i iznenađujuće dobro raspoloženi", rekla je zamenica gradonačelnika Porosa Stamatina Mitsopulu.

U akciji spasavanja putnika i posade učestvovala su tri helikoptera i vojni transportni avion, kao i pripadnici obalske straže i više od deset drugih brodića.

Ministar je rekao da je u brod ušla velika količina vode, međutim, on nije bio u opasnosti od brzog potonuća.

Gradonačelnik Porosa Dimitris Stratigos rekao je da je spasiocima u velikoj meri posao olakšalo lepo vreme, kao i činjenica da se incident desio tokom dana.

Brod pod imenom "Giorgis" nasukao se na ostrvce udaljeno nekoliko milja severno od Porosa i on je jedan od nekoliko plovila koja svakodnevno prevoze turiste od Pireja do obližnjih ostrva Egine, Porosa i Hidre.

Prošle godine je jedan brod sa 1.500 ljudi potonuo blizu egejskog ostrva Santorinija i tada je poginulo dvoje francuskih turista.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nesreća u Egejskom moru

Izvor: B92, 14.Mar.2008, 13:37

Beograd -- U nesreći koja se dogodila u Egejskom moru, nedaleko od Atine, nema povređenih... Turistički brod, na kom je bilo više od 300 putnika i članova posade, nasukao se na ostrvce udaljeno nekoliko milja od ostrva Poros. Grčki ministar za pomorsku trgovinu, koji je predvodio akciju spasavanja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.