Nameštaj mladih evropskih dizajnera

Izvor: Politika, 26.Maj.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameštaj mladih evropskih dizajnera

„Uvrnuti” i „izvrnuti” futuristički prototipi nameštaja i maštovita mladalačka rešenja za rasvetu kuće, dominirala su na izložbi „Ghost Project”.Postavka otvorena u hotelu „Bristol” kao deo „Mikser” festivala okupila je stotinak dizajnera mlađih od 30 godina, pretežno studenata i svršenih fakultetlija. Došli su iz dvadesetak zemalja – osim Srbije i država regiona, tu su i stvaraoci iz Italije, Španije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Grčke, Danske...

– Ova izložba održava se godinama. Na njoj su učestvovali najpre samo domaći dizajneri a sada je dobila internacionalni karakter. Mladi dizajneri dolaze u potrazi za promocijom i saradnjom – objasnila je Jelena Matić, kustoskinja izložbe.

Postavka će biti otvorena do 2. juna, svakog dana od 12 do 23 sata.

D. B.

objavljeno: 26.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.