Nacionalna banka Grčke ponudila Alfa banci spajanje

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nacionalna banka Grčke" ponudila "Alfa banci" spajanje

ATINA - "Nacionalna banka Grčke" (NBG), najveća banka po imovini u toj zemlji, saopštila je danas da je grčkoj "Alfa banci" ponudila "prijateljsku integraciju".

NBG je počela pregovore sa "Alfa bankom" o uslovima tog predloga, u okviru kojeg bi akcionari "Alfe" dobili po osam novih akcija NBG za svakih 11 deonica "Alfe", navedeno je u saopštenju.

"Ponuđenom integracijom bi bila formirana najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << banka u Grčkoj koja bi, kako verujemo, bila okosnica u podsticanju oporavka grčke ekonomije", ukazao je direktor NBG Vasilis Rapanos i dodao da je "duboko uveren u značaj te transakcije i da očekuje da će ona povoljno odjeknuti kod akcionara obeju banaka".

Iz "Alfa banke" još nema komentara na ovu ponudu NBG, prenela je agencija AP.

Atinsko tržište akcija je danas pre ovog saopštenja privremeno obustavilo trgovanje akcijama obeju banaka. Pre prekida su akcije "Alfe" bile u porastu 6,32 odsto, na 4,88 evra (6,65 dolara), dok su deonice NBG ojačale 2,14 odsto, na 7,64 evra (10,41 dolar).

Saopštenje o ponudi za spajanje podstaklo je rast tržišta, pri čemu je orijentacioni opšti indeks berze u Atini tokom popodneva uvećan blizu tri odsto, na više od 1.700 poena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka banka odbila udruživanje sa NBG

Izvor: S media, 19.Feb.2011, 01:24

Jedna od vodećig grčkih banaka, Alfa (Alpha Bank), večers je odbila ponudu da se udruži sa svojim najvećim konkurentom, Nacionalnom bankom Grčke...Upravni odbor Alfe je saopštio da je jednoglasno odbacio "nezadovoljavajuću" ponudu NBG...NBG za sada nije odgovorila na tu ocenu...NBG je predložila...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.