Muzejska igraonica o muzici u antičko doba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzejska igraonica o muzici u antičko doba

Služba za odnos s javnošću i pedagoški rad organizuje drugu po redu muzičku igraonicu, koja prati stalnu postavku Muzeja Vojvodine pod nazivom "U doba antičke Grčke i Rima muzika je bila važna, baš svima" koja će se održati sutra u 11 sati.

Nakon razgledanja stalne postavke koji se odnosi na period Antike na prostorima Vojvodine deca će saznati kako je muzika dobila ime, na koji način su stari Grci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vaspitavali decu muzikom, Rimljani proslavljali vojne pobede, gde se krije muzika u mitološkim pričama kao i da brojna muzička pravila, instrumenti, pozorišta i pevanje u horu potiču iz tog vremena.

Primenjujući nova saznanja, zajedno će slušati, pevati i stvarati muziku.

Igraonicu vode Mirjana Rastović MA ,muzički pedagog i Vijeročka Šipka, muzejski pedagog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.