Igraonica U doba antičke Grčke i Rima muzika je bila važna, baš svima 15. januara

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igraonica "U doba antičke Grčke i Rima muzika je bila važna, baš svima" 15. januara

Muzejska igraonica "U doba antičke Grčke i Rima muzika je bila važna, baš svima" održaće se u nedelju, 15. januara, u 11 sati u Muzeju Vojvodine.

Nakon razgledanja stalne postavke koja se odnosi na period Antike na prostorima Vojvodine, deca će saznati kako je muzika dobila ime, na koji način su stari Grci vaspitavali decu muzikom, Rimljani proslavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vojne pobede, gde se krije muzika u mitološkim pričama kao i da brojna muzička pravila, instrumenti, pozorišta i pevanje u horu potiču iz tog vremena.

Igraonicu vode Mirjana Rastović ,muzički pedagog i Vijeročka Šipka, muzejski pedagog.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Muzejska igraonica o muzici u antičko doba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2017, 11:29

Služba za odnos s javnošću i pedagoški rad organizuje drugu po redu muzičku igraonicu, koja prati stalnu postavku Muzeja Vojvodine pod nazivom "U doba antičke Grčke i Rima muzika je bila važna, baš svima" koja će se održati sutra u 11 sati...Nakon razgledanja stalne postavke koji se odnosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.