Moskovisi: Cilj je okončanje pregovora do 20. avgusta

Izvor: Capital.ba, 22.Jul.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovisi: Cilj je okončanje pregovora do 20. avgusta

BRISEL, Cilj Grčke i njenih kreditora je okončanje dogovora o trećem paketu finansijske pomoći do sredine avgusta, kako bi Atina na vrijeme uplatila veliku ratu Evropskoj centralnoj banci, rekao je danas evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi. „Razgovori o novom programu za Grčku upravo su počeli i trajaće do sredine avgusta. To je opšte utvrđen datum, ali vidjećemo kako će se situacija odvijati“, kazao je Moskovisi, naglašavajući da je najvažnije doći do zaključenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Memoranduma o razumjevanju, dokumenta koji će Grčku obavezati prema kreditorima. Grčka i njeni međunarodni kreditori trenutno pokušavaju da dogovore detalje paketa finansijske pomoći vrijednog do 86 milijardi evra, što je u principu dogovoreno sa liderima evrozone na samitu održanom prošle sedmice u Briselu. Obje strane su pod velikim pritiskom da okončaju rad na detaljima za trogodišnji program prije 20. avgusta, kada Grčka treba da uplati ECB 3,2 milijarde evra. Poslanici grčkog parlamenta večeras će glasati o novom paketu reformi kako bi mogli da počnu pregovori o ostanku zemlje u evrozoni. Prvi paket mjera bio je usmjeren na povećanje poreza i budžetske reforme, što je prošle sedmice izazvalo pobunu u stranci premijera Aleksisa Ciprasa „Siriza“. Reforme su usvojene zahvaljujući glasovima opozicije. Ciprasu će vjerovatno ponovo biti potrebna podrška opozicionih poslanika da bi se usvojili novi zakoni o podršci propalim bankama i ubrzavanju rada pravosudnog sistema. Vlada Grčke, takođe je ranije izrazila nadu da će pregovori biti zaključeni do 20. avgusta, prenose agencije.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sporazum s Grčkom do sredine avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2015

Grčka i njeni međunarodni kreditori žele da finalizuju treći program finansijske pomoći Atini do sredine avgusta, kada Grčkoj na naplatu dospeva tranša duga Evropskoj centralnoj banci (ECB), izjavio je danas komesar EU za ekonomska pitanja, Pjer Moskovisi..."Razgovori o novom programu za Grčku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.