Sporazum s Grčkom do sredine avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum s Grčkom do sredine avgusta

Grčka i njeni međunarodni kreditori žele da finalizuju treći program finansijske pomoći Atini do sredine avgusta, kada Grčkoj na naplatu dospeva tranša duga Evropskoj centralnoj banci (ECB), izjavio je danas komesar EU za ekonomska pitanja, Pjer Moskovisi.

"Razgovori o novom programu za Grčku tek počinju i trajaće verovatno do sredine avgusta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali videćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Moskovisi novinarima u Briselu, prenosi agencija Frans pres.

Od ključnog je značaja potpisati zvanični Memorandum o razumevanju, dokument kojim će se Grčka obavezati na saradnju s kreditorima, dodao je on.

Grčka, EU i Međunarodni monetarni fond pokušavaju da se dogovore o detaljima programa pomoći vrednog do 86 milijardi evra, kog su okvirno dogovorili lideri evrozone na prošlonedeljnom samitu. I Atina i kreditori pod velikim su pritiskom da što pre postignu sporazum, budući da Grčkoj 20. avgusta na naplatu dospeva 3,2 milijarde evra duga ECB.

Sporazum o paketu pomoći sadržaće detalje o rasporedu isplate tranši kredita u zamenu za reforme koje Grčka mora da sprovede, kao i budžetske ciljeve koje mora da ostvari.

U grčkom parlamentu danas je počela još jedna vanredna debata o novim ekonomskim reformama koje međunarodni poverioci traže u zamenu za paket pomoći Atini.

Glasanje koje će uslediti po završetku debate, a odnosiće se na promene u pravnom i bankarskom sektoru, jedan je od uslova kreditora za pokretanje pregovora o sporazumu za treći paket pomoći Grčkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sporazum s Grčkom do sredine avgusta

Izvor: B92, 22.Jul.2015

Grčka i njeni međunarodni kreditori žele da finalizuju treći program finansijske pomoći Atini do sredine avgusta, kada Grčkoj na naplatu dospeva tranša duga ECB..To je izjavio komesar EU za ekonomska pitanja, Pjer Moskovisi..."Razgovori o novom programu za Grčku tek počinju i trajaće verovatno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.