Misterija Plavog anđela sve dublja: Marije nema u DNK bazi podataka otete dece

Izvor: Blic, 23.Okt.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija "Plavog anđela" sve dublja: Marije nema u DNK bazi podataka otete dece

DNK plavokose devojčice iz romskog tabora u centralnoj Grčkoj koju su tamošnji Romi, prema sopstvenoj tvrdnji, “ilegalno usvojili” od para bugarskih Roma koji je nisu hteli, ne odgovara nijednom od uzoraka iz Interpolova međunarodne DNK baze podataka otete i nestale dece.

Mala Marija, misteriozno dete iz romskog naselja u Grčkoj

Ovo ukazuje da devojčica nije jedno od stotina dece čiji nestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svake godine Interpolu prijavljuju njihovi roditelji, pri čemu u ovu bazu podataka nisu uključena nestala deca iz SAD.

Pročitajte još "Plavog anđela" hteli da prodaju za ilegalno usvajanje, romskom paru prodata za 1.000 evra Misteriozna plava devojčica pronađena u romskom kampu, ostavila je majka Kamp u kom je pronađena plavokosa devojčica krije tajnu nestanka britanskog dečaka Pogledajte: "Plavog anđela" terali da prosi i pleše za novac Još jedan "plavi anđeo": Devojčica oduzeta romskom paru u Irskoj, sumnja se da su je oteli Video-rekonstrukcija poslednjih sati pre nestanka Medlin Meken

To još uvek održava nadu nekoliko američkih porodica koje veruju da bi pronađena devojčica mogla biti upravo njihovo nestalo dete, a naročito roditelja male Lize Irvin, koja je 2011. kao beba nestala iz svog doma u Kanzas Sitiju.

Njen moguć sadašnji izgled, koji su rekonstruisali stručnjaci Nacionalnog centra za nestalu i eskploatisanu decu SAD, zaista dosta podseća na Mariju.

Na osnovu pregleda zuba veruje se da je Marija stara između 5 i 6 godina, a kompletna DNK analiza koja je u toku treba da utvrdi njenu tačnu starost i moguće nacionalno poreklo.

Devojčica o kojoj trenutno brine humanitarna organizacija “Osmeh deteta” govori samo romski, u međuvremenu je naučila i par reči grčkog, a na osnovu sudskog naloga uskoro bi uz pomoć prevodioca trebalo da je ispita i psiholog.

Oni koji o njoj ternutno brinu kažu da je zdrava i dobro raspoložena, ali da ne voli i često odbija hranu koju pripremaju u bolnici u kojoj je smeštena.

Od DNK analize se očekuje i razrešenje slučaja plavokosog deteta pronađenog u romskom naselju u irskoj prestonici Dablinu. Ova devojčica, stara sedam godina, za sad je stavljena pod starateljstvo države, a u međuvremenu će od nje i ljudi koji tvrde da su joj roditelji biti uzeti uzorci DNK, kako bi se utvrdilo da li su u srodstvu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sofija: Nađeni Marijini roditelji?

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 13:27

Sofija/London/Atina -- Bugarska policija ispituje par Roma koji bi mogli da budu biološki roditelji misteriozne plave devojčice Marije, pronađene u romskom naselju u Grčkoj...U izveštajima se navodi da Saša Ruseva i Atanas Rusev imaju između osmoro i desetoro dece, od kojih su petoro plavi i veoma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.