Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2015, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni kreditori odobrili paket pomoći Grčkoj

Međunarodni kreditori saglasili su se da Grčkoj pozajme do 86 milijardi evra u naredne tri godine, potvrdila je danas Evropska komisija nakon šestočasovnih razgovora u Briselu.

"Nove pozajmice u iznosu do 86 milijardi evra biće dostupne Grčkoj u naredne tri godine", navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Nešto ranije je belgijski ministar finansija Johan van Overtfelt izjavio da su se ministri finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << saglasili sa novim programom finansijske pomoći Grčkoj.

Van Overtfelt je istakao da je postignuta saglasnost o Memorandu razumijevanja čiji su nacrt izradili pregovarači uz "određene dodatne mjere". On nije objavio druge detalje.

Sastanak ministara finansija evrozone okončan je nakon šestočasovnih razgovora.

Grčki parlament usvojio je rano jutros treći paket finansijske pomoći za ovu zemlju od međunarodnih kreditora, poslije diskusije koja je trajala tokom čitave noći.

Predloženi sporazum sa kreditorima podrazumijeva povećanje poreza i smanjenje troškova u zamjenu za kredite od oko 86 milijardi evra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Grčkoj pozajmica od 86 milijardi evra u naredne tri godine

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2015

BRISEL - Međunarodni kreditori saglasili su se da Grčkoj pozajme do 86 milijardi evra u naredne tri godine, potvrdila je danas Evropska komisija nakon šestočasovnih razgovora u Briselu...Nešto ranije je belgijski ministar finansija Johan van Overtfelt izjavio da su se ministri finansija saglasili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.