Male stvari čine život, koncert za pamćenje hora Branko

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Jan.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Male stvari čine život", koncert za pamćenje hora "Branko"

Srpske, ruske, španske, grčke, francuske, anglikanske božićne, duhovne i svetovne kompozicije, oduševile su publiku u prepunoj sali Svetosavskog doma u Nišu, u izvođenju Crkveno-pevačke družine "Branko", na tradicionalnom BOŽIĆNOM KONCERTU.

Muzički zrelo izvođenje zahtevnih kompozicija, oba hora, i "malog" i "velikog", kao i vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << dobrih vokalnih solista, potpuno opravdavaju postojanje "Družine", kao i zaslužena, domaća i svetska priznanja.

Večerašnje praznično, svečarsko raspoloženje, upotpunio je nastup Gorana Šepe, frontmena grupe Kerber, zajedno sa horom "Branko", koji je nagrađen dugim aplauzom publike.

Kao i ranije, glavni "krivac" za uspeh nastupa, dirigent Sara Cincarević, je dostojnstveno i profesionalno vladala, kako notama, tako i scenom.

Momenti između nastupa, bili su ispunjeni kazivanjem naratora, sa prigodnim duhovnim i epskim testovima, kao i folklornom igrom.

Kraj koncerta, je obeležen dodelom gramata Niške eparhije, koje je istknutim i dugogodišnjim članovima "Družine", uručio vladika Arsenije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Održan Božićni koncert

Izvor: JUGpress.com, 09.Jan.2019, 18:22

NIŠ..Niška crkveno – pevačka družina Branko organizovala je sinoć događaj za pamćenje – tradiconalni Božićni koncert...Božićnom koncertu  u sali Svetosavskog doma, drugog dana Božića., prisustvovalo je duplo veći broj građana nego što je dom mogao da prihvati, ali su ljudi i veliki...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.