Izvor: Southeast European Times, 06.Maj.2008, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija želi oštriju reakciju na problem sa Grčkom oko MAT-a

06/05/2008

SKOPLJE, Makedonija -- Vlada očekuje oštriju reakciju Evropske komisije (EK), Međunarodne organizacije za civilnu avijaciju i drugih kompetentnih struktura koje su informisane o zabrani Grčke koja se odnosi na makedonskog avioprevoznika MAT, izjavio je u ponedeljak (5. maja) portparol vlade Ivica Bočevski. On je izrazio nadu da će Grčka odustati od svoje politike kada je reč o tom pitanju i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << da to ne doprinosi dobrosusedskim odnosima.

"Makedonija je uvek bila dobar sused i aktivan i konstruktivan član međunarodne zajednice. Očekujemo da budemo tretirani na isti način od strane istih onih zemalja koje pripadaju porodici povezanoj sa zapadnim vrednostima slobode, demokratije i slobodne tržišne ekonomije", rekao je Bočevski. EK je izrazila zabrinutost u pogledu takve politike, rekavši da bi mogla da bude u suprotnosti sa sporazumima između EU i zemalja zapadnog Balkana. (Vreme, Utrinski vesnik - 06/05/08; MIA, Netpres - 05/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.