Krvava tragedija na Kritu

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2013, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvava tragedija na Kritu

17.05.2013. -

Grčka policija i ruske diplomate objasniće okolnosti krvave tragedije, do koje je došlo na ostrvu Krit. Naime, 20-godišnji animator iz Holandije, napao je nožem dečaka iz Rusije. Dečak je u teškom stanju i nalazi se u jednoj od atinskih bolnica. Lekari tvrde da je van životne opasnosti, iako je njegovo stanje još uvek teško.

Jedanaestogodišnji Nikita Onišenko iz Moskve, odmarao se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na Kritu zajedno sa roditeljima. Tokom noći su ga, oblivenog krvlju, sa mnogobrojnim povredama nanesenim nožem našli na parkingu hotela. U kritičnom stanju je avionom prevezen u Atinu. Sumnja se na građanina Holandije, koji je pritvoren, jer su njegova torba, kao i neke lične stvari, takođe bili natopljeni krvlju.

Prema podacima istražitelja, dečak je bio svedok krađe, koju je počinio Holanđanin. Lokalni mediji javljaju da je dečaku bilo naneseno oko 20 uboda nožem. Detaljnu istragu ovog divaljačkog i surovog zločina je zatražio Pavel Astahov, poverenik predsednika RF za prava deteta Pavel Astahov. Dečji ombudsman već je uputio zahteve i izjave u MIP, Ministarstvo za vanredne situacije, Istražni komitet Rusije, kao i Rosturizam.

U ruskoj ambasadi u Atini za „Glas Rusije“ su potvrdili, da diplomate rade na rasvetljavanju događaja:

- Konzularno odeljenje ambasade kontaktira sa lokalnom policijom, sa majkom postradalog dečaka, kao i sa lekarima bolnice. Paralelno se radi sa turoperatorom, sa grčkom stranom i osiguravajućim društvom.

Tragedija koja se dogodila, šokirala je ne samo Rusiju, već i čitavu Grčku. Svake godine ovu zemlju posećuje više od milion i po ruskih turista. Njih ne privlači ne samo toplo more i drevna istorija, već i veoma dobri odnosi među Rusijom i Grčkom. Za Grke je turizam- praktično glavni izvor prihoda. Zato se svi skandali ovde doživljavaju vrlo bolno, rekao je publicista Vasilij Koltašov:

- Svi skandali, koji mogu da se dogode, ne idu na ruku grčkom turističkom sektoru. Ali, ništa neće biti zataškano, i svi će se truditi da se sazna prva istina, da se sve ispita.

Prema pisanjima grčkih medija, osumnjičeni je sve priznao, istraga se nastavlja.

Izvor: Glas Rusije, foto: «Vesti.Ru»    
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.