Konzul Srbije u Solunu obišla delove Halkidikija zahvaćene nevremenom

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzul Srbije u Solunu obišla delove Halkidikija zahvaćene nevremenom

Konzul Republike Srbije u Solunu, Dragana Glišić obišla je delove Halkidikija zahvaćene nevremenom koje je pogodilo Grčku, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

U Neos Marmarosu, koje je u tom delu Grčke najviše pogođeno nevremenom, Glišić se susrela s predstavnikom srpske turističke agencije koji je preneo da se situacija stabilizovala i da je obezbeđena struja i voda.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je razgovarala i sa direktorom bolnice u kojoj je smeštena povređena devojčica iz Srbije koji je potvrdio da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Obišla je i bolnicu u Nea Mudanji kako bi se uverila da među zadržanima nema državljana Srbije.

Glišić se sastala i sa šefom civilne zaštite zaduženim za poluostrvo Kasandra koji je potvrdio da je situacija stabilna i da struju i vodu ima 95 odsto poluostrva, navodi se u saopštenju Ministarstva.

                                                                                                           Foto: Beta / AP

Šef civilne zaštite rekao je da se narednih dana ne očekuje nevreme slične jačine, ali da će vanredna situacija, koja je uvedena 10. juna, trajati između 15 i 20 dana zbog odštetnih zahteva za imovinu, vozila, puteve i oštećenu infrastrukturu.

Najviše građana žalilo se na oštećena kola.

Za dobijanje odštete potrebno je da građani kontaktiraju svoju osiguravajuću kuću koja treba da pošalje veštaka da proceni štetu na vozilu, a zatim da u vatrogasnoj službi između Kasandre i Afitosa ;nabave potvrdu o šteti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.