Komentator nazvao Adetokunba majmunom!

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentator nazvao Adetokunba majmunom!

Grčki tužilac pokrenuo je istragu protiv sportskog komentatora Takisa Cukalasa...

Cukalas je košarkaša Panatinaikosa i reprezentativca Grčke Tanasisa Adetokunba nazvao "majmunom" za vreme prenosa utakmice Panatinaikos - Olimpijakos u okviru Evrolige.

"Imaju majmuna. Onaj lik Adetokunbo je majmun, kažem vam. Šta radi taj klovn? >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srami li se sebe? Sramoti svog brata", rekao je Cukalas.

Komentator se pravdao, rekavši da njegovi komentari nisu rasistički, već da se tiču Adetokunbovog ponašanja na terenu.

Tanasisov brat Janis, zvezda NBA ekipe Milvoki Baks, nije se složio.

"Nisam spavao poslednjih par dana zbog ovog rasističkog incidenta. Ako se ovo dešava Tanasisu, koji sa ponosom i osmehom predstavlja grčku reprezentaciju i Panatinaikos, ne mogu da zamislim šta se dešava drugim obojenim ljudima u Grčkoj", rekao je Janis Adetokunbo.

Tanasis je odbio da komentariše incident.

Braća Adetokunbo su rođeni u Atini, a roditelji su im poreklom iz Nigerije. Za rasistički govor u Grčkoj je propisana kazna do tri godine zatvora.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.