Izvor: JUGpress.com, 17.Apr.2024, 08:16

Ko sve nije podržao preporuku za prijem Kosova u Savet Evrope

STRAZBUR
Od 29 predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), koji su sinoć glasali protiv preporuke o članstvu tzv. Kosova u SE, njih osmoro je iz Španije.
Protiv su bila i četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, a od pet poslanika Grčke samo je jedan glas bio protiv. Protiv je glasao i jedan poslanik iz Nemačke.
Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan iz Italije. Protiv su bili sedmoro članova delegacije Srbije, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine.
Za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope glasao je 131 od 171 prisutnog člana PSSE.
Među 11 uzdržanih bio je jedan poslanik...
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko sve NIJE podržao preporuku za prijem Prištine u Savet Evrope: Jedan glas će vas iznenaditi (FOTO)

Izvor: Blic, 17.Apr.2024

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila je nacrt izveštaja Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se Prištini odobri da postane član Saveta Evrope.

Nastavak na Blic...

“Poraz srpske diplomatije”: Kako regionalni mediji pišu o tome što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila preporuku za prijem Kosova?

Izvor: Danas, 17.Apr.2024

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila preporuku za prijem Kosova u Savet Evrope. Od 171 poslanika 131 je bilo za, 29 је bilo protiv, а 11 uzdržano.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.