Junker: Cipras neće ispuniti obećanja

Izvor: RTS, 04.Mar.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Cipras neće ispuniti obećanja

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocenio je da će grčki premijer Aleksis Cipras morati da objasni da neće ispuniti neka od svojih predizbornih obećanja i upozorio ga da "izbori ne menjaju ugovore".
"Cipras je napravio osnovni korak, počeo je da snosi svoju odgovornost. Ali ima još jedan problem: tek treba da objasni da neka od njegovih obećanja s kojima je pobedio na izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neće biti ispunjena", rekao je Junker u intervjuu za španski dnevnika El Pais.

"U vezi s Grčkom i njenim programom ima 19 mišljenja u evrozoni koja se računaju", ukazao je Junker i rekao da je Cipras postavio dobra pitanja, ali nikada nije odgovorio na njih, navodi Beta.
"Izbori ne menjaju ugovore. Jasno je da se grčka kriza može sagledati na drugi način. Mogli bismo da pokažemo više fleksibilnosti, ali pobeda Ciprasa ne daje pravo da se promeni sve", rekao je predsednik Evropske komisije.
Govoreći o grčkoj kaoaliciji Siriza koja je pobedil i o njenoj španskoj saveznici Podemos, Junker je ocenio da taj tip stranaka često analizira situaciju realistično i precizno ukazuje na ogromne socijalne izazove.
"Ali, ako pobede na izborima nisu u stanju da održe obećanja, da pretvore svoje programe u realnost. Predlozi tih stranaka nisu kompatibilni sa evropskim propisima, doveli bi do totalne blokade", ukazao je Junker.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker: Cipras mora da zna da izborna pobeda ne menja sporazume sa EU

Izvor: Blic, 04.Mar.2015

Predsednik Evropske komisije Žan Klod-Junker, izjavio je da grčki premijer Aleksis Cipras mora reći grčkom narodu da je njegovo predizborno obećanje o ukidanju oštrih mera štednje neodrživo i da izbori ne menjaju sporazume sa Evropskom unijom..."Cipras mora da izgovori da neka od obećanja na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.