Izvor: SEEbiz.eu, 08.Jun.2015, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juncker: Cipras se mora uozbiljiti

BRUXELLES - Gnjev Europske unije prema Grčkoj otvoreno je provalio u nedjelju, kada je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ukorio ljevičarskog premijera Alekxsa Ciprasa i upozorio da istječe vrijeme za postizanje dogovora o grčkom dugu kako bi se izbjeglo da Grčka ne bankrotira.

Neuobičajeno oštro Juncker je optužio Ciprasa da iskrivljuje prijedloge međunarodnih kreditora za sporazum novac-za-reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << te da odugovlači s ponudom alternative.

Pozvao je Atenu da svoje ideje stavi na stol brzo, kako bi omogućila da se razgovori nastave na rubu summita EU - Latinska Amerika u srijedu u Bruxellesu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da su ona, Juncker i francuski predsjednik Francois Hollande informirali čelnike G7 skupine sedam industrijski najrazvijenih zemalja koji su se sastali u dvorcu Elmau u Bavarskoj o pregovorima o grčkom dugu.

"Ne bismo mogli reći da je problem riješen", rekla je ona, dodajući kako još treba dosta raditi te da "nismo još došli do cilja".

U Ateni je Vladin dužnosnik kazao da Grčka želi nastaviti pregovore "na političkoj razini", kako bi došla do suglasnosti s zajmodavcima.

Međutim, eurozona i Međunarodni monetarni fond su jasno stavili do znanja da se prvo moraju usuglasiti brojke na tehničkim pregovorima prije nego može doći do političkog dogovora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.