Jorgos Dalaras otvara 16. Guitar Art festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jorgos Dalaras otvara 16. Guitar Art festival

Međunarodno poznati grčki muzičar Jorgos Dalaras održaće danas veliki koncert u beogradskom Sava centru na otvaranju 16. Guitar Art festivala.

Biće to prvi posle pet godina, a četvrti koncert ukupno u Beogradu za jednog od najvećih pevača tradicionalne rebetiko muzike svih vremena i višestruko dokazanog umetnika sa izrazitim humanitarnim radom iza sebe.

Dalaras će u Beogradu, pored brojnih pesama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz karijere duge 40 godina, predstaviti i novi materijal, a koncert na svečanom otvaranju međunarodnog festivala gitare biće prvo predstavljanje umetnosti sviranja buzukija i rebetika na gitari.

Na ovogodišnjem festivalu, u okviru pet gitarskih večeri u Domu omladine Beograda, nastupiće još i Beijing Duo, Minneapolis Guitar Quartet, Emanuele Buono, Daniel Casares Flamenco Quartet, Anka Trio, Jorge Caballero, Dušan Bogdanović i brojni drugi.

Ulaznice za pojedinačne koncerte na festivalu, dostupne su na blagajnama Sava centra, Doma omladine, Doma sindikata, te prodajnim mestima Eventima i u lancu prodavnica "WinWi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optimistični Grk

Izvor: Danas, 10.Mar.2015

Ovogodišnji Gitar art festival otvoriće čuveni grčki muzičar Jorgos Dalaras. Za one manje upoznate, Jorgos je Grcima nešto kao nama Čola. Velikom zaslugom Dalarasovom, grčka muzika je svetski popularna. Njegov muzički opus teško je pobrojati, a obuhvata tradicionalne grčke stilove, latino,...

Nastavak na Danas...

Jorgos Dalaras otvorio 16. Gitar Art festival

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 01:22

Grčki umetnik, kantautor i muzičar Jorgos Dalaras večeras je u punom Sava centru otvorio 16. po redu Gitar Art festival...Sa njim na sceni bio je i legendarni Kostas Kotsiolis, koji je Dalarasa pratio na tri numere...Jedan deo koncerta bio je posvećen i španskom gitaristi Paku de Lusiji...Na prethodno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.