Izbeglice i dalje stižu na grčka ostrva uprkos dogovoru EU-Turska

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice i dalje stižu na grčka ostrva uprkos dogovoru EU-Turska

Nekoliko stotina izbeglica stiglo je danas na grčka ostrva na Egejskom moru, prvog dana stupanja na snagu dogovora Evropske unije (EU) i Turske o vraćanju na tursku teritoriju svih ilegalnih migranata koji stignu u Grčku.Grčke vlasti saopštile su da je na ostrvo Lezbos danas stiglo oko 800 izbeglica.

"Nove izbeglice su registrovane kao i ostale. Još ne znamo na koji način će se primenjivati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dogovor iz Brisela", izjavio je Frans presu direktor policije Dimitris Amucijas.

Grčke vlasti navele su u subotu da im je još nepoznato kako će izbeglice biti vraćene i dodale da očekuju dolazak oko 2.300 evropskih stručnjaka za to pitanje.

Francuska i Nemačka izrazile su spremnost da upute do 600 policajaca i stručnjaka za azil u Grčku, kao i Rumunija koja je obećala dva patrolna broda i oko 70 policajaca i stručnjaka.

Lideri EU i turski premijer Ahmet Davutoglu postigli su u 18, marta sporazum o zaustavljanju priliva ilegalne imigracije i razbijanju krijumčarskih mreža imigranata koji stupa na snagu u nedelju u ponoć i prema kojem će "svi ilegalni imigranti koji dodju u Grčku iz Turske biti vraćeni" na tursku teritoriju.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migranti i dalje stižu na grčka ostrva

Izvor: RTS, 20.Mar.2016

Sporazum koji treba da zaustavi reku migranata i obuzda najveću izbegličku krizu u Evropi, od Drugog svetskog rata – počeo je da se primenjuje. Unija je Turskoj počela da isplaćuje tri milijarde evra, kao pomoć za zbrinjavanje migranata, a Ankari su obećani i politički ustupci – ukidanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.