Izvor: Blic, 19.Nov.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov "razočaran" zbog Jeremićeve izjave o sporu sa Grčkom

Makedonski presednik Đorđe Ivanov izrazio je danas "duboko razočaranje" zbog izjave ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića o sporu Skoplja i Atine oko imena Makedonije.

Ivanov je izjavu Jeremića ocenio kao "nesrećnu" i rekao da ona "nije u duhu dobrosusedskih odnosa".

Makedonski predsednik je na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića danas je u Beogradu prisustvovao sahrani patrijarha Pavla, ali je, zbog izjave Jeremića, odbio da prisustvuje prijemu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je šef srpske diplomatije organizovao za strane goste, rečeno je u kabinetu Ivanova.

Takođe se izražava žaljenje što se izjava šefa srpske diplomatije, koju su danas preneli svi makedonski mediji, podudarila sa dolaskom Ivanova u Beograd.

Jeremić je juče, posle razgovora sa zamenikom ministra inostranih poslova Grčke Dimitrisom Drucasom, izjavio da Atina može da računa na punu podršku Beograda u rešavanju pitanja imena Makedonije.

"Želeo bih i ja da dodam nešto u vezi s tim veoma važnim i osetljivim pitanjem. Stav grčke vlade je dosledan, pravilan i racionalan, i Atina može da računa na punu političku, moralnu i svaku drugu podršku Beograda u rešavanju tog važnog pitanja", rekao je Jeremić.

"Grčka je dokazala da je iskren prijatelj i pokretačka sila procesa uključivanja čitavog Zapadnog Balkana (u EU) i u tom okviru u potpunosti shvatamo i nastavićemo da dajemo našu punu podršku nastojanjima grčke vlade da reši sva pitanja koja su važna za Zapadni Balkan, uključujući i to osetljivo pitanje naziva države čiji je Skoplje glavni grad", naveo je Jeremić, navodi se u transkriptu konfenrencije za novinare.

Transkript je objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanov razočaran zbog izjave Vuka Jeremića

Izvor: NaDlanu.com, 20.Nov.2009, 13:30

SKOPLJE, 19. novembra 2009. (Beta) - Makedonski presednik Đorđe Ivanov izrazio je u četvrtak "duboko razočaranje" zbog izjave ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića o sporu Skoplja i Atine oko imena Makedonije. Ivanov je, kako je rečeno agenciji Beta u njegovom kabinetu, izjavu Jeremića...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.