Hvala Grčkoj zbog Kosova i Metohije

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 16:58

"Hvala Grčkoj zbog Kosova i Metohije"

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke Konstantinosom Florosom.

On mu je zahvalio na principijelnoj poziciji njegove zemlje po pitanju KiM.

Selaković je izrazio očekivanje da će Grčka ostati dosledna u takvom stavu i naglasio da je naša zemlja posvećena dijalogu i postizanju kompromisnog rešenja, uprkos, kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju, svim opstrukcijama privremenih institucija samouprave u Prištini.

Naglasio je da je Srbija posvećena očuvanju regionalne stabilnosti i bezbednosti i uspostavljanju bliže ekonomske saradnje.

Šef srpske diplomatije ocenio je da su odnosi Srbije i Grčke prijateljski, čemu doprinosi "izuzetno dinamičan politički dijalog na najvišem i visokom nivou".

On je podsetio na svoju bilateralnu posetu Grčkoj i nedavni susret sa ministrom Dendijasom na marginama Ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu.

Selaković je poručio da je naša zemlja privržena saradnji sa svim državama članicama i institucijama EU na planu zajedničke bezbednosne i odbrambene politike i dodao da Srbija doprinosi evropskoj i globalnoj bezbednosti učešćem u misijama i operacijama EU i UN.

"Po kontribucijama u mirovnim misijama Srbija je prva u regionu i među prvih deset u Evropi", naglasio je Selaković.

Kada je reč o vojnoj saradnji Srbije i Grčke, Selaković je konstatovao da je ona dobra, da se odvija kroz zajedničke vojne vežbe, obučavanje i usavršavanje u obrazovnim centrima dve zemlje, uz poruku da smo zainteresovani za njeno dalje jačanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Zahvalni smo Grčkoj na principijelnoj poziciji po pitanju KiM

Izvor: RTS, 09.Dec.2021

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke Konstantinosom Florosom, kome je zahvalio na principijelnoj poziciji njegove zemlje po pitanju KiM. . Zahvalivši sagovorniku na principijelnoj poziciji njegove zemlje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.