"Hvala Grčkoj zbog Kosova i Metohije"

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke Konstantinosom Florosom.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2021.

16:06

EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

On mu je zahvalio na principijelnoj poziciji njegove zemlje po pitanju KiM.

Selaković je izrazio očekivanje da će Grčka ostati dosledna u takvom stavu i naglasio da je naša zemlja posvećena dijalogu i postizanju kompromisnog rešenja, uprkos, kako se navodi u saopštenju, svim opstrukcijama privremenih institucija samouprave u Prištini.

Naglasio je da je Srbija posvećena očuvanju regionalne stabilnosti i bezbednosti i uspostavljanju bliže ekonomske saradnje.

Šef srpske diplomatije ocenio je da su odnosi Srbije i Grčke prijateljski, čemu doprinosi "izuzetno dinamičan politički dijalog na najvišem i visokom nivou".

On je podsetio na svoju bilateralnu posetu Grčkoj i nedavni susret sa ministrom Dendijasom na marginama Ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu.

Selaković je poručio da je naša zemlja privržena saradnji sa svim državama članicama i institucijama EU na planu zajedničke bezbednosne i odbrambene politike i dodao da Srbija doprinosi evropskoj i globalnoj bezbednosti učešćem u misijama i operacijama EU i UN.

"Po kontribucijama u mirovnim misijama Srbija je prva u regionu i među prvih deset u Evropi", naglasio je Selaković.

Kada je reč o vojnoj saradnji Srbije i Grčke, Selaković je konstatovao da je ona dobra, da se odvija kroz zajedničke vojne vežbe, obučavanje i usavršavanje u obrazovnim centrima dve zemlje, uz poruku da smo zainteresovani za njeno dalje jačanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: