Hristos se rodi, srećan Božić

Izvor: RadioCity.rs, 07.Jan.2017, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hristos se rodi, srećan Božić

Najradosniji hrišćanski praznik, dan rođenja Hristovog, 7. januara proslavljaju Srpska pravoslavna crkva i crkve koje poštuju Julijanski kalendar - Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija, Sveta Gora, starokalendarci u Grčkoj i egipatski Kopti.
Zajedno sa Uskrsom, Božić je jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Božić je porodični praznik i slavi se u kući.
Običaji su različiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << od mesta do mesta, ali ipak neki su nam svima zajednički. Recimo, na Božić se valja ponoviti. Smatra se da bi svi koji su tokom godine bili u svađi, trebalo da se izmire i oproste uvrede, a trebalo bi raditi stvari koje nam inače ne idu od ruke kako bismo ih u godini koja stiže lakše savladavali. Na Božić ne valja pozajmljivati nikom ništa da se cele godine stvari ne bi razvlačile iz kuće.

Na dan Božića gradski prevoz odvija se po nedeljnom redu vožnje, a parkiranje je besplatno.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Hristos se rodi! Pravoslavni vernici danas slave najradosniji praznik!

Izvor: BKTV News, 07.Jan.2017

Najradosniji hrišćanski praznik, dan rođenja Hristovog, danas proslavljaju Srpska pravoslavna crkva i crkve koje poštuju Julijanski kalendar...Od dana Hristovog rođenja započinje hrišćanska era, i od tog dana hrišćanski narodi, a i ostali svet, počinju brojati godine...Za spomen rođenja Hristova,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.