Hakovani Studenica i ombudsman

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovani Studenica i ombudsman

Novi Sad/Beograd -- Grupa koja se potpisala kao kosovski hakeri, oborila je sajtove ombudsmana Vojvodine i manastira Studenica i ostavila obeležja albanske nacionalne zajednice.

Kako se navodi, upad se desio 18. septembra, a pomenuta grupa je na sajtu ostavila i poruke mržnje protiv Srbije, Makedonije, Grčke, Rusije i Španije.

Slučaj je prijavljen Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, a sajt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pokrajinskog ombudsmana biće osposobljen u najkraćem roku, kaže se u saopštenju.

Grupa potpisana kao albanski odnosno kosovski hakeri oborila je jutros i sajt manastira Studenica www.manastirstudenica.org.rs

Na zvaničnoj veb prezentaciji manastira Studenice albanski hakeri su na lošem engleskom jeziku poručili da će Mitrovica zauvek ostati

deo Kosova.

"Vi ste robovi i zauvek ćete ostati naši robovi. Žao nam je što ste sve izgubili. Ne brinite, život teče dalje. Poruka za vas srpske gubitnike... pozvani ste da budete naši robovi", napisali su hakeri na toj internet stranici.

U nerazumljivoj poruci pominje se 20.000 silovanih žena, a na samom kraju se kaže - "Ko kaže da je igra završena, ona tek počinje!"

Iguman Tihon: Nije stav albanskog naroda

Iguman Tihon iz manastira Studenica, čiji je internet sajt oborila grupa koja se predstavila kao albanski hakeri, ocenio je danas da uvrede koje su u toj poruci iznete na račun srpskog naroda nisu zvaničan stav svih Albanaca.

"Zlo nikome nije donelo dobro i smatram da to nije zvaničan stav svih Albanaca, među kojima ima dobrih ljudi, već neke grupe koja zastrašuje", kazao je iguman Tihon agenciji Beta.

Osoba zadužena za odnose sa javnošću u manastiru Studenica Lazar Jović rekao je da je Odeljenje za visokotehnološki kriminal obavešteno o tom napadu.

"Jutros smo primetili da je sajt našeg manastira oboren i o tome smo obavestili Odeljenje za visokotehnološki kriminal", rekao je Jović.

On je naveo da je sajt manastira Studenica postavljen pre godinu dana i da do sada nije bio obaran.

"Ovo je prvi put da neko obori naš sajt, koji je inače jednostavno urađen kako bi posetioci upoznali istorijat manastira i što jednostavnije do njega došli", kazao je Jović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski hakeri oborili sajt vojvođanskog ombudsmana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2011

NOVI SAD -..Grupa koja se potpisala kao albanski, odnosno kosovski hakeri, oborila je sajt Pokrajinskog ombudsmana i na njemu ostavila obeležja albanske nacionalne zajednice, saopštila je danas kancelarija ombudsmana...Kako se navodi, upad se desio 18. septembra, a pomenuta grupa je na sajtu ostavila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oboren sajt manastira Studenica

Izvor: RTV Pink, 19.Sep.2011

. . . Grupa potpisana kao albanski odnosno kosovski hakeri oborila je jutros i sajt manastira Studenica www.manastirstudenica.org.rs .

Nastavak na RTV Pink...

Oboren sajt vojvođanskog ombudsmana

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2011

U nedelju, 18. septembra, grupa koja se potpisala kao albanski, odnosno kosovski hakeri oborila je sajt vojvođanskog ombudsmana.

Nastavak na Radio 021...

Albanski hakeri oborili sajt manastira Studenica

Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2011, 07:06

BEOGRAD - Grupa potpisana kao albanski, odnosno kosovski hakeri, oborila je juče sajt manastira Studenica (www.manastirstudenica.org.rs)..Kancelarija ombudsmana Vojvodine jutros je saopštila da je pre dva dana izvršen upad i na sajt pokrajinskog zaštitnika građana na kom su ostavljena obeležja...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.