Grčkoj potrebno 14 milijardi evra kako bi stala na noge

Izvor: RTS, 31.Okt.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčkoj potrebno 14 milijardi evra kako bi stala na noge

Evropska centralna banka ocenila je da je Grčkoj neophodno 14,4 milijardi evra u gotovom novcu kako bi stala na noge i nastavila normalno poslovanje.
ECB je razmotrila finansijsku situaciju četiri glavne privatne banke u Grčkoj u okviru novog paketa kreditorske finansijske pomoći od oko 85 milijardi evra.

Grčka se oslanja na pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poverilaca – Evropske unije, ECB i Međunarodnog monetarnog fonda – od proleća 2010, kada je isključena sa međunarodnog tržišta obveznica usled prevelikog duga.
Uprkos nizu rezova i povećanja poreza kako su zahtevali poverioci, Grčka i dalje nije u stanju da sama ispunjava dužničke obaveze.
Privatne banke Eurobanka, Pireus, NBG i Alfa banka, imaju rok do 6. novembra da predstave plan o dokapitalizaciji i navedu koliko im je novca potrebno za dalje poslovanje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.