Grčki premijer pozvao poslanike da odvoje polovinu plate za borbu protiv pandemije

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2020, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki premijer pozvao poslanike da odvoje polovinu plate za borbu protiv pandemije

Grčki premijer Kirijakos Micotakis pozvao je poslanike svoje stranke Nova demokratija da u naredna dva meseca odvoje po polovinu plate za borbu protiv koronavirusa, a to će uraditi i Micotakis, i njegovi ministri i njihovi zamenici.

"Siguran sam da će i druge političke partije učiniti isto", napisao je Micotakis na Fejsbuku - prenosi briselski portal Euraktiv.

Premijer je naveo da grčki političari >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << moraju da budu predvodnici u pokazivanju solidarnosti.

"Svi smo jednaki pred zdravstvenom opasnošću, a u borbi protiv nje svako mora da pruži onoliko kolika mu je snaga", dodao je lider grčkih konzervativaca.

U Grčkoj je zaraza koronavirusom do sada potvrđena kod 1.156 osoba, od kojih je 39 umrlo.

Atina je bila među prvim glavnim gradovima Evrope koji su oštre mere za suzbijanje pandemije uveli čim je situacija na severu Italije počela da izmiče kontroli.

Međutim, broj testiranih na koronavirus u Grčkoj je i dalje mali, što pojedini analitičari kritikuju. Zdravstvene vlasti kažu da će testiranja biti više kada to bude potrebno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.