Grčki novinari stali na 24h: Traže minimalac od 750 EUR

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki novinari stali na 24h: Traže minimalac od 750 EUR

Atina -- Grčki novinari danas su započeli 24-časovni štrajk, zahtevajući da im se vrati minimalna plata od 751 evra, koju su imali pre uvođenja oštrih mera štednje.

Novinari, takođe, traže povećanje penzija, smanjenje poreza, kolektivne ugovore i rešavanje problema nezaposlenosti, prenela je agencija AP.

Vesti danas neće biti emitovane na televizijskim i radio stanicama, a novine neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti štampane.

Novinari su započeli štrajk dan uoči generalnog štrajka radnika u Grčkoj zbog dugotrajnih mera štednje, kako bi mogli u sredu da izveštavaju sa generalnog štrajka.

Generalna konfederacija grčkih radnika zakazala je za sredu generalni štrajk, kome će se priključiti zaposleni u javnom prevozu, kao i u brodskom transportu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.