Grčka sve bliža vojnom udaru

Izvor: AlternativneVesti.com, 30.Jun.2011, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka sve bliža vojnom udaru

Ukoliko najnovije oštre mere štednje ne urode plodom, nije isključena mogućnost da vlast u Grčkoj preuzme vojna hunta, upozorava Stiven Kordel, menadžer Panevropskog fonda Kazenove. Ovaj konglomerat, čije su članice mnoge multinacionalne kompanije poput „Rojal Dač Šela“, „Novartisa“ i „Vodafona“, smatra da bi to dovelo do uspostavljanja „kontrolisanog poretka“, sličnom onom iz 1974. godine kada je Grčku zadesio vojni udar.
Prema Kordelovim >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << rečima, do sličnog scenarija moglo bi da dođe i sada zbog toga što, kako kaže, čak dve trećine Grka radi u državnim institucijama.
„Ako mere štednje ne uspeju, broj gubitnika će biti ogroman. Među njima će biti i vojska, koja je u ovoj zemlji izuzetno uticajan faktor“, naglašava Kordel, dodajući da je Grčka prva u Evropskoj uniji po glavi stanovnika po izdvajanju novca za potrebe vojske.
On ističe i da bi po svaku cenu trebalo izbeći napuštanje evrozone, iako su upravo institucije Evropske unije, kao i Međunarodni monetarni fond, doveli Grčku do ruba propasti.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.