Grčka rešila problem očitavanja QR kodova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2021, 17:58

Grčka rešila problem očitavanja QR kodova

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova državljanima koji dolaze van zemalja Evropske Unije na proverama u zatvorenim prostorima i lukama.

"Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen", izjavila je Matić, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Građani koji dolaze van zemalja Evropske Unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv korona virusa ili uz potvrdu da su bolovali od korona virusa u periodu od 1-6 meseci pre putovanja, piše u saopštenju.

Dodaje se da potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, te da je uz potvrdu potrebno priložiti i lični dokument.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matić: Rešen problem naših turista u grčkim lukama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 11:12

Problem koji su naši turisti u nekim grčkim lukama imali sa očitavanjem kju ar kodova na digitalnim sertifikatima o vakcinaciji je rešen, izjavila je za Tanjug ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić...Ona je objasnila da je problem nastao zato što Grčka, zbog epidemiološke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.